Meer bewegen in 2024? Lees deze tips

Meer bewegen in 2024? Lees deze tips

Sinterklaas, Kerst en Oudejaarsdag staan voor de deur. Een heerlijke tijd waar we met vrienden, familie en collega’s van genieten. Terwijl het buiten donkerder en kouder wordt, brengt de decembermaand veel gezelligheid met zich mee. Eten speelt daarin een grote rol, want zonder pepernoten geen Sinterklaas en zonder kerstborrels en -diners geen Kerstmis. Een factor waar we van genieten, maar waar we tegelijk ook last van hebben. Gelukkig volgt direct na de feestdagen van december een nieuw jaar waarin we nieuwe voornemens formuleren. Een welbekend voornemen is het voornemen om gezonder te leven en meer te bewegen. Wil jij hier na de Oud & Nieuw ook serieus mee bezig? Lees dan de tips in deze blog die je daarbij helpen.

Alle benodigdheden in huis

Om jezelf te motiveren om te gaan bewegen en te sporten, is het belangrijk dat je de juiste spullen ervoor in huis haalt. Wanneer je een financiële investering doet in bijvoorbeeld een sportbh, sport legging dames, bokshandschoenen of een tennisracket, zet je een eerste stap. Zou je er niet aan beginnen en deze spullen niet gebruiken, dan is dat zonde van je geld. Hetzelfde geldt als je een abonnement afsluit bij een fitnesschool of een sportvereniging. Alleen al het betalen van de kosten is dus een reden om niet langer te wachten met sporten. 

Beoefen een sport die je leuk vindt

Zodra januari is begonnen, melden mensen zich aan bij een sportschool bij hun in de buurt. Ze willen hun goede voornemen om meer te bewegen kracht bijzetten en willen dit bereiken met een abonnement bij de sportschool. Merk je na een aantal bezoeken dat je er weinig plezier aan beleeft en steeds vaker met tegenzin naar de sportschool gaat? Dat werkt niet bepaald motiverend en na verloop van tijd neemt het aantal bezoeken af. Puur omdat sport om je voornemen te onderhouden terwijl je het niet leuk vindt. Zorg er daarom voor dat je een sport gaat beoefenen die je echt leuk vindt. Dat kan in de sportschool zijn, maar ook in het zwembad of bij een lokale voetbalvereniging. Heb je plezier aan het sporten, dan zul je merken dat je er met veel meer motivatie en energie mee bezig bent.

Stel realistische doelen

Heb je voorheen niet vaak gesport of wil je je aanmelden voor de voetbalvereniging zonder ooit een balletje getrapt te hebben? Geen nood, want je kunt altijd ergens beginnen. Leg alleen de lat niet al te hoog, zodat je het voor jezelf haalbaar maakt. Heb je bijvoorbeeld het voornemen om van 0 naar 4 keer per week te gaan sporten, dan kan het zomaar zijn dat je het niet in een keer haalt en jezelf daarin onnodig teleurstelt. Zet dus doelen die je stapsgewijs groter maakt. De eerste maanden 1 of 2 keer per week sporten. Gaat dat goed en past het in je agenda, dan kun je er op den duur een 3e sportsessie aan toevoegen. Dat geldt ook voor het type sport dat je wilt beoefenen. Ga je als beginner voetballen, meld je dan aan bij een team dat aansluit op jouw niveau. Dat maakt het voor jezelf alleen maar leuker.

Aanbevolen artikelen