Voordelen van een overkapping in uw tuin

Als jij echt een buitenmens bent, is de tuin waarschijnlijk jouw favoriete plek in en rondom je huis. Het liefst wil je er natuurlijk het hele jaar door zoveel mogelijk van kunnen genieten, ook in de herfst en in de winter. Door een overkapping aan je huis te laten plaatsen, kun je die droom waarmaken. Het is geen kleine investering, dat weten we, maar je haalt er wel enorm veel voordelen uit. In dit artikel zetten we een aantal van die voordelen voor je op een rij!

De waarde van jouw woning stijgt 

Een overkapping tuin is geen goedkope onderneming, maar je krijgt er veel voor terug, ook op financieel gebied. Een overkapping of veranda zorgt er namelijk voor dat jouw huis meer waard wordt. Je creëert er immers meer woon- en leefruimte mee, zeker als de overkapping aan de keuken of de woonkamer vastzit. Zo kun je een gezellige leefkeuken maken of je kunt jouw woonkamer uitbreiden, zeker als je de overkapping ook nog dichtmaakt. Trek de stijl van je keuken of woonkamer door naar je overkapping en de meubels die eronder staan en je hebt ook nog een mooi geheel. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde kleuren en dezelfde soort decoratieve voorwerpen. 

De isolatiewaarde van je woning gaat omhoog 

Tuinoverkappingen zorgen er ook voor dat jouw huis beter geïsoleerd is, zeker als het om een dichte overkapping gaat. Veel mensen kiezen ervoor om hun overkapping dicht te maken met glazen schuifwanden, zodat je een soort serre krijgt. Als je dit doet is het ook erg positief voor je energierekening. De overkapping werkt immers als een soort extra barrière tegen de kou van buiten. Zeker als je de schuifwanden goed dicht laat maken, bijvoorbeeld met tochtstrips. Hierdoor hoef je minder te stoken, wat met de huidige gas- en energieprijzen wel zo fijn is!

Het hele jaar door van je tuin genieten 

Zoals we in de introductie al zeiden, is een overkapping een goede manier om het hele jaar door te genieten van jouw tuin. In het najaar is de temperatuur vaak nog hoog genoeg om buiten te zitten, alleen het regent vaker. Als je droog onder je overkapping zit, is dat natuurlijk geen probleem. Wil je ook in de winter onder je overkapping zitten? Dan raden we je aan om de overkapping dicht te maken. Zo creëer je een mooie serre of tuinkamer die je ook als het buiten vriest gewoon kunt gebruiken. Het enige dat je nog hoeft te doen is een elektrische kachel neerzetten en je kunt ook in de winter genieten van het uitzicht. 

De conclusie van het verhaal is dus dat een overkapping je enorm veel voordelen op kan leveren, van een verhoging van de waarde van je woning tot extra woonplezier omdat je vaker buiten kunt zitten. Waarom zou je dus nog twijfelen om wel of niet een overkapping te laten plaatsen? De voordelen spreken voor zich!

Aanbevolen artikelen