Waarom heeft jouw huis nog geen zonnepanelen?

Waarom heeft jouw huis nog geen zonnepanelen?

Op steeds meer huizen en andere gebouwen zie je ze: zonnepanelen. Hiermee kan gratis stroom worden opgewekt met dank aan het middelpunt van ons zonnestelsel: de zon. Ook als ze niet uitbundig schijnt wordt er alsnog energie geleverd. Een zonnepaneel is dus het hele jaar door actief, ook op dagen dat het de hele dag bewolkt is. Een gemiddeld huishouden kan genoeg stroom opwekken om in de behoefte te voorzien. Het is dus altijd rendabel om zonnepanelen te nemen.  Natuurlijk betekent het een flinke investering, maar die verdien je in gemiddeld 7 jaar terug. Daarna is alle winst voor jou. Omdat zonnepanelen gemiddeld zo’n 25 jaar meegaan kun je wel bedenken hoeveel dat oplevert.

Hoe zit het met terugleveren?

Mensen die al langer zonnepanelen in Valkenswaard of ongeacht waar hebben, profiteren volop van de vergoeding die ze krijgen voor teruggeleverde stroom. Het teveel aan opgewekte stroom wordt aan het elektriciteitsnet geleverd en daar krijgt de eigenaar van de zonnepanelen een vergoeding voor. Het slechte nieuws is dat die vergoeding wordt afgebouwd. Er zijn zelfs al energiemaatschappijen die kosten in rekening brengen als je stroom teruglevert. Dat weerhoudt veel mensen ervan om zonnepanelen te nemen. Maar uit berekeningen blijkt dat ondanks deze verandering je toch altijd nog flink voordeel hebt van zonnepanelen.

In circa 7 jaar terugverdiend

Als je besluit om zonnepanelen aan te schaffen dan betekent dat een flinke investering. Dat is voor veel mensen een belemmering om ze aan te schaffen. Er zijn tegenwoordig ook mogelijkheden om zonnepanelen te leasen. Je betaalt dan een vast bedrag per maand waarbij je alsnog profiteert van het financiële voordeel dat je geen stroom meer afneemt van het elektriciteitsnet. Als je de panelen zelf aanschaft dan duurt het gemiddeld 7 jaar voordat je de investering hebt terugverdiend. Dan resteren nog minstens 18 jaren waarin je volop kunt profiteren van het voordeel. De panelen kunnen na verloop van tijd een wat lagere opbrengst hebben. Het helpt om ze schoon te maken of dit te laten doen. Zelfs als je dak niet pal op het zuiden ligt kun je nog een goede opbrengst hebben waarmee je grotendeels in je stroombehoefte kunt voorzien.

Zonnepanelen voor mijn bedrijfspand

Natuurlijk kun je niet alleen op het dak van een huis zonnepanelen leggen. Ze zijn ook bij uitstek geschikt om te worden geplaatst op het dak van een bedrijfspand. Deze panden zijn over het algemeen groter dan een huis en leveren dus ook meer opbrengst op. Je kunt bij Atlas Power informeren naar de mogelijkheden. Ook voor bedrijven is het mogelijk om subsidie aan te vragen bij het plaatsen van zonnepanelen. Daarnaast kan uiteraard de betaalde BTW worden afgetrokken. Door op deze manier te verduurzamen levert een ondernemer een belangrijke bijdrage aan het behalen van milieudoelen. Daarnaast is het natuurlijk ook prima reclame voor je bedrijf. Je kunt nu zelfs ook een carport laten plaatsen die bestaat uit zonnepanelen. Ideaal voor het opladen van de accu’s van je eigen wagenpark, of voor het aanbieden van een laadmogelijkheid voor bezoekers aan je bedrijf.

Aanbevolen artikelen