Zo belangrijk is het dragen van goed ondergoed

Zo belangrijk is het dragen van goed ondergoed

Helaas onderschatten veel mensen het belang van kwalitatief hoogwaardig ondergoed. Omdat je direct een t-shirt, trui of broek ziet maar ondergoed niet, wordt hier minder aandacht en dus ook tijd en geld aan besteed. Toch is het een ontzettend belangrijk onderdeel van je outfit. Of je het nu wel of niet ziet, maakt geen verschil. Om je een idee te geven van de waarde van goed ondergoed, hebben we in dit artikel enkele voordelen voor je opgesomd. Hierbij gaan we het niet alleen hebben over het dragen van normaal ondergoed, maar ook vrouwen die een bh voor prothese dragen omdat ze één of beide borsten hebben moeten laten amputeren.

Goed voor het zelfvertrouwen

Als je oncomfortabel ondergoed draagt, merk je dat meteen in je gedrag. Het omgekeerde geldt natuurlijk ook. Je kunt dus wel nagaan hoe belangrijk het is om te investeren in goed ondergoed. Niet alleen voel jij je beter, maar ook je kleding zal er beter door zitten. Vooral vrouwen weten dat het dragen van een push-up bh een wereld van verschil kan maken ten opzichte van een oude bh die al tientallen keren gewassen is. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je niet alleen kijkt naar het type bh, maar ook rekening houdt met de maat en pasvorm van het bh dat je kiest. Stel dat je net bent geopereerd aan je borsten om medische redenen, dan is het dragen van een post operatieve bh niet alleen belangrijk voor het bevorderen van het herstel, maar zorgt het er ook voor dat je kleding goed zit, wat doorwerkt in het zelfvertrouwen van een vrouw.

Hygiëne

Goed ondergoed dragen heeft niet alleen invloed op zelfvertrouwen, maar vormt ook een belangrijk aspect van goede hygiëne. Wist je namelijk dat mensen miljoenen bacteriën met zich meedragen? Als je goed ondergoed draagt, kunnen deze bacteriën zich niet op de juiste manier verspreiden, wat kan leiden tot irritatie en ander ongemak. Door te kiezen voor kwalitatief ondergoed hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. Uiteraard is het wel belangrijk om zowel je bh’s als andere ondergoed regelmatig goed te wassen, zodat de bacteriën kunnen worden gedood. Waar veel vrouwen vaak denken dat het even laten luchten van een bh voldoende is, is het belangrijk deze minimaal iedere twee tot drie dagen te wassen. Dit kun je het beste doen met de hand was, zodat de kwaliteit langer mooi blijft.

De juiste maat ondergoed

Je kunt dan wel goed ondergoed dragen, als je niet de juiste maat draagt heeft het weinig zin. Vooral te klein ondergoed zit niet prettig. Te kleine onderbroeken, knellen en schuren, wat kan leiden tot geïrriteerde huid. Het is dus belangrijk om de juiste maat ondergoed te dragen. Dit geldt voor mannen en vrouwen wanneer ze een nieuwe bh kiezen. Daarom kun je beter wat extra geld uitgeven aan goed ondergoed en minder in je kast hebben liggen. Het is beter om een paar comfortabele setjes te hebben dan meerdere sets die niet prettig zitten. Twijfel je over de juiste maat, dan is het aan te raden even een lingeriezaak binnen te lopen en te vragen om advies. Zo kunnen ze de maat opmeten en ook direct advies geven over welke pasvorm nu het beste aansluit bij jouw lichaam en stijl.

Aanbevolen artikelen