Zo maak je heerlijke falafel

falafel

Falafel is een heerlijk gerecht uit het Midden-Oosten, gemaakt van gemalen kikkererwten, kruiden en specerijen. Vaak serveer je het als voorgerecht of bijgerecht, maar het kan ook een geweldige maaltijd zijn in combinatie met andere gerechten. Falafel maak je gemakkelijk thuis en eet je puur of met verschillende sauzen en toppings.

Waar komt falafel vandaan?

Het is een gerecht uit het Midden-Oosten, meestal gemaakt van gemalen kikkererwten of favabonen en kruiden. Falafel kan worden geserveerd als een op zichzelf staand item, in een pitabroodje, met hummus of tahinisaus, als onderdeel van een mezze-schotel, of op vele andere manieren.

Falafel recept

Als je op zoek bent naar het beste falafel recept, zoek dan niet verder! Dit recept neemt klassieke falafel smaken en combineert ze in een superlekker gerecht. Het geheim van dit recept zit hem in het gebruik van ingeblikte garbanzo bonen in plaats van rauwe droge kikkererwten – die zorgen voor meer smaak en textuur dan de traditionele methode. We raden ook aan met een combinatie van verse kruiden en specerijen voor een maximale smaak.

Doe voor de falafel een blikje garbanzo-bonen, twee teentjes knoflook, een halve ui (fijngehakt), 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) en 2 eetlepels bloem in een keukenmachine of blender. Mix tot het een dikke pasta vormt. Verhit 2 eetlepels olie in een pan op middelhoog vuur en voeg je falafelmengsel toe. Gebruik de achterkant van een lepel om kleine pasteitjes te vormen en bak ze 3-5 minuten aan elke kant tot ze licht goudbruin zijn

Serveer de falafel met citroenpartjes en hummus, tahinisaus, of jouw favoriete saus uit het Midden-Oosten. Falafel kan ook alleen worden gegeten als voorgerecht of bijgerecht. Geniet ervan!

Dit falafel recept zal zeker een familiefavoriet worden – het is heerlijk, makkelijk te maken en boordevol smaak. Probeer het vandaag nog en geniet van de beste falafel die je ooit zult proeven!

falafel maken

Waar smaakt falafel naar?

Falafel heeft een lichte, nootachtige smaak met de smaak van kruiden en specerijen. Je serveert falafel meestal met andere gerechten zoals hummus en tahinisaus, maar kan ook alleen worden gegeten als voorgerecht of bijgerecht. Het wordt zeker een familiefavoriet – het is heerlijk, makkelijk te maken en boordevol smaak!

Wat past goed bij falafel?

Falafel past goed bij andere gerechten uit het Midden-Oosten zoals hummus, tahinisaus, baba ghanoush, tabouleh en pitabrood. Het kan ook worden geserveerd als een voorgerecht of bijgerecht op zichzelf. Falafel is veelzijdig en past bij veel verschillende smaken. Geniet van!

Samenvatting:

Falafel is een heerlijk gerecht uit het Midden-Oosten gemaakt van gemalen kikkererwten, kruiden en specerijen. Dit eenvoudig te maken falafel recept neemt klassieke smaken en combineert ze in een super smakelijk gerecht dat kan worden geserveerd als voorgerecht of bijgerecht met hummus, tahini saus of andere Midden-Oosterse sauzen. Falafel wordt zeker een familiefavoriet – het is heerlijk, gemakkelijk om te maken en boordevol smaak! Probeer dit recept vandaag nog voor de beste falafel die je ooit zult proeven! Geniet ervan!

Hoe smaakt falafel? Falafel heeft een lichte, nootachtige smaak met de smaak van kruiden en specerijen. Het wordt meestal geserveerd met andere gerechten zoals hummus en tahinisaus, maar kan ook alleen worden gegeten als voorgerecht of bijgerecht. Falafel wordt zeker een familiefavoriet – het is heerlijk, makkelijk te maken en zit boordevol smaak!

Meer lezen over eten? Lees dan onze blog over broccoli koken of Gyoza maken.