Zo richt je de babykamer stijlvol in

Zo richt je de babykamer stijlvol in

Een baby op komst, zodra de zwangerschapstest positief is breekt een mooie en spannende tijd aan. Jij en je partner bereiden zich voor op de komst van een kindje. Daar hoort natuurlijk ook een mooie babykamer bij. Sommige ouders gaan daar meteen mee aan de slag, anderen wachten tot de eerste kritieke maanden van de zwangerschap voorbij zijn. Als je gaat voor nieuwe meubels dan moet je er rekening mee houden dat hier vaak een levertijd op zit. Wacht dus niet tot het laatste moment.

Een jongen of een meisje?

Tegenwoordig weten veel stellen al tijdens de zwangerschap of ze een zoon of een dochter verwachten. Dit wordt over het algemeen ook gewoon bekend gemaakt aan familie en vrienden. Alleen de naam is vaak nog een verrassing. Als je weet of er een jongen of een meisje op komst is kun je daar rekening mee houden bij de inrichting van de babykamer. Het is anno 2023 ook heel normaal om voor genderneutraal te kiezen. Daar staat tegenover dat blauw voor een meisje en roze voor een jongen ook gewoon moet kunnen. Maar zeker als je de babykamer voor een toekomstig broertje of zusje wilt gebruiken dan is het natuurlijk handig om niet te veel de nadruk te leggen op het geslacht van de baby.

Wat wordt het thema?

Je kunt de kamer een thema geven. Dat laat je dan terugkomen in het behang op de muur, de accessoires en de raambekleding. Bij Rails & Roedes bestel je eenvoudig online ophang systemen voor gordijnen maar ook voor grappige posters die je aan de muur wilt hangen. Verder moet je beslissen of je je baby in een wiegje wilt leggen de eerste maanden of dat je kiest voor een ledikantje. Een stabiel aankleedmeubel is een must, en genoeg ruimte om babykleertjes, luiers en andere benodigdheden op te bergen. Een comfortabele stoel is handig als je de baby op de babykamer wilt voeden.

Een meegroeikamer voor je kind

Je kunt de babykamer ook zo inrichten dat die gemakkelijk met je kind kan meegroeien als hij of zij ouder wordt. Dan verwissel je het babybedje voor een kinderbed en het aankleedmeubel wordt een kledingkast. Als je hebt gekozen voor een gordijnroede zwart dan kun je de gordijnen met een print die bedoeld is voor baby’s en peuters gemakkelijk vervangen voor iets dat een ouder kind aanspreekt. Als je kind wat ouder wordt dan wil je zoon of dochter vast inspraak over het inrichten van de kamer. Daarnaast zijn er ook ouders die een ouder kind naar een andere kamer verhuizen en de oorspronkelijke babykamer intact houden voor een eventueel volgend kind. Dat is natuurlijk makkelijker, dan hoef je de babykamer nog even niet aan te passen. Pas als je ‘uit de luiers’ bent wordt de babykamer dan ook ingericht voor een ouder kind of als werkkamer voor één van de ouders.

Aanbevolen artikelen