Max verstappen: interessante feitjes die je wellicht nog niet wist

De afgelopen jaren is de Formule 1 steeds populairder geworden in Nederland. De reden voor deze stijging in populariteit is uiteraard Max Verstappen. De afgelopen seizoenen moest Max vaak genoegen nemen met een tweede, derde of zelfs een lagere plek. Echter, in het seizoen van 2021 is Max Verstappen met zijn Red Bull Racing Team ontketend. Hij heeft zich ontpopt tot een titelkandidaat en is momenteel een bittere strijd aan het voeren tegen Lewis Hamilton. Het seizoen 2021 heeft al prachtige momenten voor Max Verstappen opgeleverd, bijvoorbeeld de winst in Zandvoort. Hier mocht hij na 36 jaar Niki Lauda opvolgen als winnaar van de Grand Prix van Zandvoort. Echter, zijn er ook dieptepunten geweest. Wat te denken van de crashes tijdens de Grand Prix van Silverstone en de Grand Prix van Monza. Wie de winnaar wordt van het seizoen 2021 is nog niet te voorspellen. Echter, dat Max Verstappen dit jaar een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten in de wereld van de Formule 1, dat is een feit! In dit artikel gaan we wat dieper in betreft interessante feitjes over Max Verstappen die je wellicht nog niet wist.

Max Verstappen vriendin

Te beginnen met de vriendin van Max Verstappen, genaamd Kelly Piquet. Deze 32-jarige Braziliaanse topmodel komt uit een heus racegezin. Haar vader, Nelson Piquet is een drievoudig wereldkampioen Formule 1. Wat ook een saillant detail is, is het feit dat Kelly eerder een relatie had met Daniil Kyvat. Dit is een Russische Formule 1 coureur die eerder bij het Red Bull Racing Team zat. Samen met Daniil heeft Kelly een dochtertje op de wereld gezet, genaamd Penépole. De moeder van Kelly is het Nederlandse model Sylvia Tasman, het zou dus goed kunnen zijn dat Kelly een woordje Nederlands praat. Echter, weten wij dit niet zeker. Naast het feit dat Kelly een mooie vrouw is, is ze ook nog eens behoorlijk geschoold. Zo ging ze naar de kostschool in Engeland, studeerde ze in Brazilië en als kers op de taart studeerde ze internationale betrekkingen, politieke wetenschappen en economie in New York. Na haar studie kreeg de vriendin van Max Verstappen baantjes bij onder andere Vogue en Bergdorf Goodman. Max en Kelly zijn sinds eind 2020 samen, hoe het stel elkaar ontmoet heeft is niet helemaal zeker.

Vermogen Max Verstappen

In al die jaren heeft Max Verstappen al het nodige verdiend, maar hoe groot is het vermogen van Max Verstappen eigenlijk? De absolute grootverdiener binnen de Formule 1 is nog altijd Lewis Hamilton. Lewis mag in 2021 zo’n schamele 45 miljoen euro op zijn rekening bijschrijven, dit is inclusief de mogelijke bonussen. Ten opzichte van het salaris van Lewis van het jaar daarvoor, is dit onveranderd gebleven. Maar goed, het gaat om het vermogen van Max Verstappen. Kijkend naar Lewis blijft Max op gepaste afstand met een salaris van 30 miljoen euro per jaar. Voor een 23-jarige is dit natuurlijk ongekend en Max Verstappen bouwt aan een prachtig vermogen voor zichzelf. Benieuwd naar wat de andere coureurs verdienen? Hieronder staat de top 10 van best verdienende Formule 1 coureurs in het seizoen 2021. 

De tien best betaalde F1-coureurs

1. Lewis Hamilton (Mercedes): 40 miljoen (45 met bonus)

2. Max Verstappen (Red Bull): 30 miljoen

3. Fernando Alonso (Alpine F1): 15 miljoen (20 met bonus)

4. Charles Leclerc (Ferrari): 11 miljoen

5. Daniel Ricciardo (McLaren): 11 miljoen

6. Carlos Sainz (Ferrari): 8 miljoen

7. Sebastian Vettel (Aston Martin): 8 miljoen

8. Valtteri Bottas (Mercedes): 6 miljoen

9. Sergio Pérez (Red Bull): 5 miljoen

10. Kimi Räikkönen (Alfa Romeo): 4 miljoen

Max Verstappen autos

We kennen allemaal de bolide waarin Max Verstappen de parcours van de Formule 1 mee sloopt. Maar, welke autos rijdt Max Verstappen eigenlijk privé? Het wagenpark van Max Verstappen bestaat uit maar liefst 7 peperdure bolides. We hebben hieronder een overzicht gemaakt van de autos waarin Max Verstappen rijdt:

  • Aston Martin DB11 AMR. 
  • Honda NSX.
  • Ferrari Monza SP2.
  • Ferrari 488 Pista.
  • Porsche 911 GT2 RS.
  • Aston Martin Valkyrie.
  • Renault Sport R.S. 01.

Rondom Max Verstappen zijn er veel vragen die regelmatig gesteld worden. Wij hebben de meest gestelde vragen rondom Max voor je op een rij gezet met het bijbehorende antwoord. 

Hoe oud is Max Verstappen?

Op het moment van schrijven is Max Verstappen 23 jaar. Max is geboren op 30 september 1997. Dus, nog een klein maandje en Max is weer jarig en we kunnen weer een jaartje optellen bij de leeftijd van Max. 

Waar woont Max Verstappen? 

Max woont helaas niet meer in Nederland, maar in het belastingtechnisch aantrekkelijke Monaco. De coureur heeft daar een huurappartement die maar liefst 18.000 euro per maand kost. De totale geschatte waarde van het pand ligt op 16 miljoen euro. Het huis ligt in Fontvieille met een prachtig uitzicht op zee. De wijk ligt slechts een haven verder van de haven waar altijd de Formule 1 race wordt gehouden. 

Hoe lang is Max Verstappen? 

Max Verstappen heeft, als je kijkt naar de andere coureurs, een gemiddelde lengte. Max Verstappen is 1,81 meter lang. 

Waar is Max Verstappen geboren?

Vele mensen denken dat Max Verstappen in Limburg is geboren. Echter, dit is niet waar. Max Verstappen is namelijk in Hasselt (België) geboren. Daarna is hij opgegroeid in het eveneens Belgische Maaseik.

Hoe oud was Max Verstappen toen hij begon met F1?

In 2015 maakte Max Verstappen zijn debuut in de Formule 1, hij was slechts 17 jaar en 166 dagen oud. Hiermee is het de jongste debutant binnen de Formule 1. Voordat hij zijn reguliere rijbewijs haalde was hij dus al een half seizoen actief binnen de Formule 1.

Aanbevolen artikelen